Descarrega’t la nota de premsa fent clic aquí

Festival de la Vall de SiarbFestival de Senderisme de la Vall de Siarb (Pallars Sobirà)
A pleret i acompanyats per guies locals que estimen el territori!

El Festival de Senderisme de la Vall de Siarb se celebrarà per primera vegada el cap de setmana del 27 i 28 de maig, tot formant part dels Festivals de Senderisme del Pirineu, impulsats per l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Neix amb la intenció de donar a conèixer aquesta vall del Pallars Sobirà, que comunica amb l’Alt Urgell pel port del Cantó i que, potser perquè tradicionalment ha estat un lloc de pas, no se li han reconegut les seves importants singularitats geològiques, arqueològiques i paisatgístiques, entre d’altres.

La manera de conèixer-la serà a pleret (a poc a poc en pallarès) i acompanyats per guies locals que estimen el territori, en una sèrie d’actes per a tots els públics. Dissabte 27 es convida a conèixer el despoblat mil·lenari de Santa Creu; a observar els moixons (ocells) de la vall en una exposició o en una volta guiada; a passejar amb la companyia d’un ruc que portarà el berenar; a seguir un circuït d’orientació o a sopar al restaurant del poble més alt de Catalunya i, després, interpretar el cel nocturn tot fent un tast de licors locals.

El diumenge 28, a part de poder-se firar amb productes agroalimentaris pallaresos, té lloc l’esdeveniment més important del Festival: la caminada popular! Coneguda per la Marxa Popular Vall de Siarb, és la protagonista i, a la vegada, el precedent del Festival. Fa 13 anys que l’organitza l’Associació de Veïns Coma Sarrera del poble de Llagunes, es dirigeix al públic familiar i serveix per, any rere any, anar recuperant i fressant antics camins veïnals.

Aquest any s’arribarà fins al solitari poble de Freixa pel camí vell!

DADES DE L’ESDEVENIMENT

Festival de Senderisme de la Vall de Siarb (Pallars Sobirà)

A pleret i guiats per experts locals!

Dies: 27 i 28 de maig del 2017

Lloc: diversos pobles de la Vall de Siarb (Pallars Sobirà, Pirineu, Lleida)

Activitats: vegeu www.valldesiarb.com

Organitza: veïnat de la Vall de Siarb, Associació de Veïns Coma Sarrera del poble de Llagunes, IDAPA, Ajuntament de Soriguera

Contacte: Marc Cortina (tel.: 649257884, mail: info@valldesiarb.com)